Jännä homma kombuchassa on, että sokerin vähentäminen tekee juomasta makeampaa.
70g/litra annostuksella tulee todella tiukka hapan maku.
60g/litra annostuksella tulee miellyttävä hapon ja makeuden suhde ja kombuchaa voi juoda irvistelemättä.
Vähensin kombuchan juomista, kun loppui jouluherkkujen mättäminen. Aika pienellä (n.2dl/vrk) annostuksella mahavaivat pysyvät poissa, mutta aivot tarvitsevat enemmän. Kaamosmasennus ja ahdistus vaativat yli puoli litraa vuorokaudessa. (Tätä ahdistusta hoidin ennen -varsinkin nuorempana- adrenaliinilla. Moottorikelkalla ja autolla hurjastellen)
Olen edelleen hämmästynyt juoman tehokkuudesta.
Lääkäri kommentoi tähän että "Yksittäistapaus, eikä sitä ole edes tutkittu."
Mutta miksi sitä ei tutkita? Mahaongelmat ovat kuitenkin yleisiä, eikä minkäänlaista virallista hoitoa ole olemassa. Tiedän tämän melkein 50-vuoden mahakivun perusteella.