Lezyne Micro Colour Navigate GPS mittari

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
Avatar
mhelander
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3772
Liittynyt: 20 Syys 2010, 22:55
Paikkakunta: Oulu

Lezyne Micro Colour Navigate GPS mittari

Viesti Kirjoittaja mhelander »

Jostakin luin kohtuu positiivisen arvostelun tällaisesta niin tuli innostuttua ja tilasin helmikuussa vekottimen. Kyseessä on Lezyne firman tuote, ovat tunnettuja enemmän pumpuista ja laadukkaista alumiiniosista.
Nyt ovat kuitenkin lähteneet elektroniikka- ja softapuolelle matkaan ja ovat tuoneet markkinoille jo toisen aallon urheilun mittauslaitteita.

Kuva

Tämä Micro Colour GPS on värinäytöllä varustettu erittäin pienikokoinen vekotin jolle kelpaa sekä ANT+ että BlueTooth Smart -sensorit.

Ylläoleva kuva hämää vähän, mitat on 34 x 48mm ja syvyyttä himpun yli 22mm. Laite on niin pieni että se meinaa mennä hukkaan jos ei ole tarkkana, on kuitenkin tankotelineen kanssa aika paksu mutta eipä tuo ole liikoja haitannut.

Tankoteline on erittäin tukeva. Mittari pitää laittaa siihen huolella kiinni mutta kovasta yrityksestä huolimatta rymistellä talvella ja nyt kesällä pitkin mettiä ei kertaakaan ole ollut kiinnityksen suhteen ongelmia.

Näyttö ei ole valtavan iso, minulla on kaukolasit ajaessa ja niiden alta pitää katsella lukemia mutta tämä on minulle enemmän nauhoittaja kuin muut isompinäyttöiset mittarit. Taustavalon sai alkuperäisellä wirmiksellä palamaan jatkuvasti mutta päivitys poisti tämän mahdollisuuden, nyt valot syttyy kun painaa näppäimiä. On silläkin pärjännyt.

Akun kestoa lupaavat 14 tuntia mutta keskellä talvea tämän sai pistää alle puoliksi, vähäisen koon ja massan takia Li-Ion akku kylmenee nopeasti ja täysikin varaus alkoi kylmemmässä valittamaan tyhjyyttä pian lenkin alkupuolella mutta muistaakseni sain kaikki noin satasen lenkit sillä kuitenkin ajettua.
Nyt kesällä akku kestää vähän liian hyvin, ei muista ladata joten eilen pääsi lenkin loppupuolella tyhjenemään.

Aluksi paritin laitteeseen ANT+ moodiin Wahoo:n sykevyön ja kadenssi- sekä nopeussensorit (nämä magneetittomia). Vaihdoin ne vielä lumien ollessa maassa BT-Smart -moodiin eikä toiminnassa ole eroa, Android-puhelin valittelee silloin tällöin BT-yhteyshäiriöstä; johtunee siitä että ranteessa on Garmin VivoActive joka sitä käyttää ja toisinaan myös eTrex 35 jos tarvii navigoida.
Niin, ja tuossa kuvassa näkyy hyvin että laite näyttää löytyneiden sensoreiden patterin tilat myös, jos sellaista on tarjolla. Toimii ainakin BlueTooth-Smart sensoreille, Wahoo sensoreiden ANT+ ei tuonut patterien tilaa näkyville.

Lenkit siirtyy pilveen siten että käynnistetään Android appis "Lezyne GPS", päivitetään tapahtumalista ja valitaan mitä halutaan synkata, sen jälkeen nimetään tapahtumat ja hups ne siirtyvät Lezynen palveluun; jos siellä on määritelty muita synkattavia palveluita kuten Strava niin sinne tapahtumat siirtyy samoin tein.
Tämä siis eroaa Garmin:n laitteista, VivoActive siirtää lenkit appiksen avulla heti kun lenkin lopettaa ja kellossa tallettaa, ja näin toimi taannoin myös eTrex 35 (ei siis enää). Minusta Lezynen tapa on parempi koska lenkit voi nimetä samoin tein, Garmin-lenkit pitää käydä nimeämässä erikseen sekä Garmin Connect että Strava palveluihin.

Niin, tämä piirtää GPS-jäljen näytölle missä on ajettu, ja osaa navigoida lähtöpaikkaan. Samoin tällä voi seurata jälkeä jonka voi Android-appiksella rakentaa, tuskin toimii häävisti metsässä mutta ehkä maanteillä.
Ja tähditetyt Strava KOM pätkät tämä osaa "lennosta" ja laittaa kisa-ajanoton automaagisesti käyntiin kun edetään pätkälle ja ennen sitä näyttää kuinka lähellä ollaan.

Kaiken kaikkiaan ihan positiivinen kokemus ja hintaansa nähden hyvä laite. eTrex 35 on lenkillä nykyään vain jos pitää kartalta navigoida ja VivoActive ei ole käytössä edes työmatkoja polkiessa koska Micro on niin paljon kätevämpi ja sen data on tarkempaa, etenkin korkeusvaihtelut.

-Mika

Käytössä: omavalmisteet Evo off-roader @ 2015 & Vendetta kopio @ 2012, tehtaalta M5 CrMo Lowracer @ 2010
Myydyt: Proto off-roader omavalmiste @ 2012-2016, MetaPhysic (26"/29er & 700c) @ 2011-2017.

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6633
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 16:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Lezyne Micro Colour Navigate GPS mittari

Viesti Kirjoittaja Pastori »

mhelander kirjoitti:

Jostakin luin kohtuu positiivisen arvostelun tällaisesta niin tuli innostuttua ja tilasin helmikuussa vekottimen.

Olisko ollu tää juttu johon just tärmäsin kanssa.

https://www.dcrainmaker.com/2016/09/han ... puter.html

Avatar
mhelander
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3772
Liittynyt: 20 Syys 2010, 22:55
Paikkakunta: Oulu

Re: Lezyne Micro Colour Navigate GPS mittari

Viesti Kirjoittaja mhelander »

Ainakin tuo.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

-Mika

Käytössä: omavalmisteet Evo off-roader @ 2015 & Vendetta kopio @ 2012, tehtaalta M5 CrMo Lowracer @ 2010
Myydyt: Proto off-roader omavalmiste @ 2012-2016, MetaPhysic (26"/29er & 700c) @ 2011-2017.

Vastaa Viestiin