Sivu 1/1

Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 12 Joulu 2024, 18:33
Kirjoittaja janx

Instant Pot

Ohjeet

Markdown -pohja reseptiin

Koodi: Valitse kaikki

# OTSIKKO  
Valinnainen alaotsikko ## Tiedot * Valmistaminen kestää noin XX minuuttia * Reseptistä tulee X annosta ## Välineet * ## Ainekset * ## Ohjeet 1. ## Vinkit * ## Resepti pohjautuu *

Huijausarkkeja voi etsiä lisää: https://www.google.com/search?sca_esv=b ... heet&udm=2

instantpot-cooking-times.jpg

Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 12 Joulu 2024, 20:38
Kirjoittaja janx

Kanasuikaleita ja perunoita (Instant pot Duo)

  • 400 g jäisiä kanasuikaleita (tarvittava kypsytysaika muuttuu, jos ei jäässä)
  • 1 kg kokonaisina keskikokoisia perunoita kuorittuna
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio

Ohje:

  • Laita kattilaan raa-at perunat, vesi, suola ja jäinen kana (varmista ettei ole imumuovia rasiassa)
  • Höyrytä 2 min (Steam)
  • Päästä paineet pois ja avaa kansi
  • Sekoita aineksia, kun kana on sulanut ja perunat vielä osin raakoja
  • Lisää lämpimään veteen liotettu kasvisliemikuutio
  • Sulje kansi ja paineventtiili
  • Painekeitä 6 minuuttia (Pressure cook, High pressure)
  • Päästä paineet pois ja avaa kansi
  • Eikun syömään!

Kommentit:

Oli taas vähän ujoa ja laiskaa toi maustaminen. Rasvaakin voisi lisätä ja porkkanat unohtuivat kauppaan. Voisi laittaa rohkeammin yrttejä yms. No opetellaan. Tekoälyltäkin kyselin reseptiehdotuksia.


Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 29 Joulu 2024, 13:59
Kirjoittaja janx

Ranskalaiset ja paneroidut kananugetit (Instant pot Crisp)

Välineet:
Instant pot -monikeitin
AirFryer tai jokin uuni
Jokin tapa, millä tehdä maissilastuista murua (käytin morttelia)
2 kulhoa
Sakset tai veitsi (saksien kanssa ei tarvitse leikkuulautaa)
Höyrytyskori

Raaka-aineet:
1 kg perunoita
4 porkkanaa
3 kanafileitä
2 kananmunaa
Mineraalisuolaa
Maissilastuja
Kuivattuja yrttejä
Vettä
Oliiviöljyä

Ohje:
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat tikuiksi (käytin vihannessilppuria)
Lisää vettä kattilaan ja laita höyrytyskoriin perunat ja porkkanat
Valitse "Pressure cook, Hi, 2 min" (älä laita liian pitkäksi aikaa, jotta eivät mene mössöksi sekoittaessa)
Odota
Päästä paineet (vessapaperirullan hylsy on hyvä höyryn ohjain) ja avaa kansi varovasti
Laita kulhoon oliiviöljyä ja mineraalisuolaa ja pyörittele vihannekset siinä
Leikkaa kanat nugettien kokoisiksi paloiksi
Pyörittele ne kananmunassa ja maissijauhoissa, jossa kuivattuja yrttejä
Laita kanat AirFryer koriin pohjalle
Laita vihannekset AirFryer koriin ylemmälle tasolle vihannekset
Valitse "AirFryer, 180ast, 15min"
Odota
Syö

nugetit ja ranskalaiset.jpeg

Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 16 Huhti 2025, 19:37
Kirjoittaja janx

Chorizo-raakamakkara ja perunamuussi
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pir ... 0405295156

  • Kuori ja huuhtele perunat (puolita isot)
  • Aseta höyrytysritilä kattilaan
  • Kaada kattilaan vettä 4 desiä (5,7 litran pata)
  • Aseta perunat ritilälle ja raakamakkarat niiden päälle (käytin jäisiä)
  • Korkeapaine 10 min (Hi Pressure)
  • Odota...
  • Päästele paineet
  • Siirrä makkarat lautasille (tai muuhun astiaan)
  • Siirrä perunat astiaan, jossa muussaat ne
  • Käytä höyrytysvettä muussin kostutukseen
  • Lisää mausteita muussiin esim. mineraalisuolaa
  • Annostelee lautaselle ja ääntä kohti

Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 23 Touko 2025, 18:41
Kirjoittaja janx

Kesäkurpitsa-perunamuusi

ja siitä tehty pannukakku

Tiedot

  • Valmistaminen kestää noin 10 minuuttia
  • Reseptillä tulee noin 2 annosta

Välineet

  • Monikeitin (Instant pot Crisp)
  • Kuorimaveitsi
  • Halkaisuveitsi

Ainekset

  • Yksi keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 6-8 pientä perunaa
  • Mineraalisuolaa

Ohjeet

  1. Kuori ja puolita perunat
  2. Kuori ja leikkaa kesäkurpitsa 2cm paksuiksi kiekoiksi
  3. Kypsennä 4 min höyryllä (Steam Hi)
  4. Muussaa ja mausta mineraalisuolalla

Vinkit

  • Sekoita osa kananmunan kanssa ja paista pannukakku
  • Nauti kakkunen esim. juuston tai majoneesin kanssa

Resepti pohjautuu

  • Kirjoittajan mielikuvitukseen
DSC_2191~2.jpg

Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 24 Touko 2025, 19:43
Kirjoittaja janx

Lisäsin Markdown -pohjan reseptejä varten ekaan viestiin. Voi käyttää, mutta ei oo pakko.
https://nojapyorafoorumi.fi/viewtopic.p ... 88#p163888


Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 29 Touko 2025, 11:56
Kirjoittaja janx

Lisäsin ekaan postaukseen "huijausarkin". Instant pot Cooking times Cheat sheet.
https://nojapyorafoorumi.fi/viewtopic.p ... 88#p163888

Niitä voi etsiä lisää: https://www.google.com/search?sca_esv=b ... heet&udm=2


Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 31 Heinä 2025, 14:41
Kirjoittaja janx

Perunasoselaatikko

Helppo ja uuniton perunasoselaatikko

Tiedot

  • Valmistaminen kestää noin 30 minuuttia
  • Reseptistä tulee 4 annosta

Välineet

  • Monitoimikeitin
  • Höyrytysritilä
  • Sekoitusastia (käytin erillistä kattilaa)
  • Survin
  • Kuorimaveitsi
  • Veitsi
  • Kauha
  • Mortteli (ei välttämätön)

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 400 g jauhelihaa (laitoin suoraan pakastimesta)
  • Mineraalisuolaa
  • Kuivattuja yrttejä
  • Voita tms. rasvaa

Ohjeet

  1. Kuori perunat ja halkaise isoimmat puoliksi
  2. Kuori kesäkurpitsa ja puolita keskeltä (että mahtuu kattilaan)
  3. Asettele kaikki ainekset kattilaan ja laita jauheliha sellaisenaan suoraan paketista vihannesten päälle
  4. Valmista paineasetuksella 7-9 min (Pressure Cook Hi) höyrytysritilän päällä
  5. Survo ainekset muussiksi sekaisin (käytän tähän erillistä kattilaa, että en naarmuta keittimen pataa)
  6. Mausta oman maun mukaan

Vinkit

  • Varmaan tämän voisi laittaa vielä uuniin vuokaankin, mutta näin helteillä ei huvita lisälämmittää

Resepti pohjautuu

  • Kokemukseen monikeittimen käytöstä

Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 31 Heinä 2025, 19:47
Kirjoittaja jori
janx kirjoitti: 31 Heinä 2025, 14:41

...
5'. Survo ainekset muussiksi sekaisin (käytän tähän erillistä kattilaa, että en naarmuta keittimen pataa)
...

Mitä materiaalia tuo keittimen pata on pinnaltaan?


Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 31 Heinä 2025, 20:25
Kirjoittaja janx
jori kirjoitti:
janx kirjoitti: 31 Heinä 2025, 14:41

...
5'. Survo ainekset muussiksi sekaisin (käytän tähän erillistä kattilaa, että en naarmuta keittimen pataa)
...

Mitä materiaalia tuo keittimen pata on pinnaltaan?

Normi teräskattila. Tietyillä raaka-aineilla on vaan paineessa vähän tapana tarttua kattilan pintaan, joten pidän sen sileänä.


Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 01 Elo 2025, 09:58
Kirjoittaja janx
janx kirjoitti: 31 Heinä 2025, 20:25
jori kirjoitti:
janx kirjoitti: 31 Heinä 2025, 14:41

...
5'. Survo ainekset muussiksi sekaisin (käytän tähän erillistä kattilaa, että en naarmuta keittimen pataa)
...

Mitä materiaalia tuo keittimen pata on pinnaltaan?

Normi teräskattila. Tietyillä raaka-aineilla on vaan paineessa vähän tapana tarttua kattilan pintaan, joten pidän sen sileänä.

Useimmissa monikeittimissä on jotenkin pinnoitettu pata. Tästä syystä ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Instant pot -merkkinen laite ja joutui tilaamaan ulkomailta. Nykyään sillä on maahantuojakin, mutta aika kallis. Maksoin Saksan Amazonista aika paljon vähemmän, mutta oli myös hyvä tarjous.

Tämä on edelleen paras laitehankintani ja eniten käyttämäni kodinkone. Lähes päivittäisessä käytössä tavalla tai toisella. Nyt haaveilen Butter Chickenistä. https://twosleevers.com/instant-pot-butter-chicken/


Re: Haudutuspata multicooker - pelkät reseptit

Lähetetty: 01 Elo 2025, 10:47
Kirjoittaja janx

Butter Chicken (Voikana)

Perplexityn tekoälyllä siivosin reseptin ja teetin kauppalistan. En ole siis kokeillut tätä reseptiä.

Tässä on siivottu, suomenkielinen versio Twosleevers Instant Pot Butter Chicken -reseptistä. Ohjeessa noudatetaan alkuperäisen reseptin makua ja rakennetta, mutta ylimääräinen tarinointi ja mainonta on karsittu pois[1][3]:

Ainekset

  • 1 tölkki (noin 400g) säilöttyjä tomaatteja (murska tai kokonaiset)
  • 5–6 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1–2 tl tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl karkeaa suolaa (esim. merisuolaa)
  • 1 tl garam masala -mausteseosta (+ 1 tl lopussa)
  • 1 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
  • n. 450g broilerin reisipaloja ilman nahkaa ja luita (tai vastaava määrä rintafileetä, myös luullinen käy)
  • 110g voita, kuutioituna
  • 1,2 dl (noin 110g) kuohukermaa
  • 0,5 dl tuoretta korianteria, hienonnettuna

Valmistusohjeet painekeittimelle (Instant Pot)

  1. Laita tomaattisäilyke ja kaikki mausteet (paitsi voi, kerma ja 1 tl garam masalaa) Instant Potin pohjalle. Sekoita huolellisesti.
  2. Lisää broileripalat mausteseoksen päälle. Jos käytät pakastettua kanaa, työnnä lihat hieman seoksen sisään, jotta ne sulavat paremmin.
  3. Sulje kansi ja kypsennä korkealla paineella 10 minuuttia. Anna paineen laskea luonnollisesti noin 10 minuuttia, sitten vapauta jäljelle jäänyt paine.
  4. Ota kypsät kanafileet pois ja jätä odottamaan.
  5. Soseuta kastike esimerkiksi sauvasekoittimella kunnes sileä.
  6. Anna kastikkeen jäähtyä hetki, lisää sen jälkeen voi, kerma ja loput garam masalat. Sekoita kunnes voi on sulanut ja kastike sileä. (Jos kastike on liian juoksevaa, anna jäähtyä jääkaapissa hieman, jotta se sakenee.)
  7. Ota puolet kastikkeesta sivuun ja säilytä jääkaapissa tai pakasta myöhempää käyttöä varten.
  8. Lisää kypsät kanapalat takaisin kastikkeeseen, kuumenna hellästi ja jaa annoksiin.
  9. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.

Tarjoiluehdotuksia

Tarjoile basmatiriisin, naan-leivän, paistettujen vihannesten tai esimerkiksi kukkakaalimuusin kanssa. Kastiketta tulee reilusti, joten voit säästää osan myöhempään käyttöön tai käyttää esim. paneerin, kalan tai soijapaloihin.

Vinkkejä

  • Älä lisää vettä – tomaateista ja kanasta irtoaa riittävästi nestettä.
  • Lisää voi ja kerma vasta kypsennyksen ja jäähdytyksen jälkeen, jotta kastike pysyy täyteläisenä.
  • Voit käyttää myös kookoskermaa ja kasviöljyä, jos haluat maidottoman version.
  • Älä kypsennä kastiketta enää paineessa kun siihen on lisätty kerma ja voi – rakenne kärsii.

Tämä ohje perustuu alkuperäisen reseptin versioon ja maustetasoon, mutta ilmaisu ja ohjeet on selkeytetty suomalaiselle kotikokille[1][3].

[1] https://twosleevers.com/instant-pot-butter-chicken/
[2] https://www.reddit.com/r/instantpot/com ... dry/?tl=fi
[3] https://twosleevers.com/web-stories/ins ... chicken-2/
[4] https://twosleevers.com/web-stories/30- ... r-chicken/

Tässä on kauppalista edellisen Instant Pot Butter Chicken -reseptin perusteella:

Kauppalista

Tuoreet tuotteet:

  • 5–6 valkosipulinkynttä
  • Tuore inkivääriä (tarvitset 1–2 teelusikallista hienonnettuna)
  • n. 450 g broilerin reisipaloja (nahattomia ja luuttomia, tai vaihtoehtoisesti rintafileetä)
  • Tuore korianteri (1 ruukku tai pieni nippu)

Säilykkeet ja kylmätuotteet:

  • 1 tölkki (n. 400 g) säilöttyjä tomaatteja (murskattu tai kokonainen)
  • 110 g voita
  • 1,2 dl (n. 110 g) kuohukermaa

Mausteet (yksi pieni pakkaus riittää):

  • Kurkumajauhetta
  • Cayennepippuria
  • Savupaprikaa
  • Karkeaa suolaa (esim. merisuolaa)
  • Garam masala -mausteseosta
  • Jauhettua jeeraa (juustokuminaa)

Tarjoiluun (valinnainen):

  • Basmatiriisiä
  • Naan-leipää
  • Vihanneksia tai kukkakaalia muusia varten

Tarkista mahdolliset perusmausteet ja muut tarpeet kotona ennen kauppaan menoa – esimerkiksi suola ja öljy saattavat jo löytyä!