Kaakon kinnerikierros 2022

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
Avatar
Mahe
Sisällöntuottaja
Viestit: 1228
Liittynyt: 12 Syys 2008, 08:08

Kaakon kinnerikierros 2022

Viesti Kirjoittaja Mahe »

Tarkoitus olisi viimeisellä lomaviikolla ensi viikolla kiertää kaakkoista Suomea kinnerillä. Reittiä olen hahmotellut pariksi ekaksi päiväksi Porvoosta Haminaan Kuninkaantietä seuraillen ja sieltä Virojoen kautta Haminan ja Virojoen välinen museotie ajaen pohjoiseen Savitaipaleelle.

Ekan päivän reitti: https://goo.gl/maps/67syriCrvRGueEKy5

Tokan päivän reitti: https://goo.gl/maps/9Zg6iPXvJJEgqVsH6

Savitaipaleella pidän huilipäivän.

Takaisin Savitaipaleelta sitten jotain reittiä yhden tai kahden pysähdyksen taktiikalla. Leirikamat jätän tällä kertaa kotiin ja mukaan lähtee vain liinavaatteet ja pankkikortti :) Kolmen ekan yön majoitukset on varattu etukäteen, ja Savitaipaleelta eteenpäin suunnittelen sitten aikanaan säätietojen ja fiilisten pohjalta.

Seuranta perinteiseen tapaan tässä ketjussa, jos muistan kuvailla ja tarinoida.

Markus Heikkilä

Avatar
Mahe
Sisällöntuottaja
Viestit: 1228
Liittynyt: 12 Syys 2008, 08:08

Re: Kaakon kinnerikierros 2022

Viesti Kirjoittaja Mahe »

Eka päivä. Enimmäkseen 170n vartta muutamalla koukkauksella.

  1. Koukkaus Koskenkylässä, jossa valtakunnallinen reitti 10 on ohjattu kelviksi muutetun vanhan sillan kautta.

Seuraavaksi Pernajan viehättävä kirkonkylä. Valitettavasti mitään palveluja ei enää ole ja kirkkokin lukossa :(

Loviisassa lounaspaussi Laivasillan vierasvenesatamassa. Loviisa on jo ennestään aika hyvin koluttu joten jatkoin matkaa jälkiruokajätskin jälkeen.

Reittiä 10 seuraillen ajelin Pyhtään molempien keskustojen kautta Kotkaan, jossa poikkesin sen verran sivulle että kiersin Kyminlinnan pohjoisesta idyllistä vanhaa maalaistietä. Itse linnoitus on vaikuttava näky, on siivä lapio heilunut :)

Kotkan ohi suunnistellessa meinasi usko loppua mutta jostain aina löytyi uusi 10-reitin viitta ja haminaan päästiin. Haminakin on ennestään tuttu, mutta suurlippua piti käydä katsomassa (oikeasti sen juurella olevaa jätskikioskia :) )

Tätä kirjoittelen hyvin nukutun yön jälkeen Pitkähiekan camping-alueen notkuvan aamiaisbuffan ääressä.KuvaKuvaKuva

Sent from my XQ-BQ52 using Tapatalk

Markus Heikkilä

Avatar
Mahe
Sisällöntuottaja
Viestit: 1228
Liittynyt: 12 Syys 2008, 08:08

Re: Kaakon kinnerikierros 2022

Viesti Kirjoittaja Mahe »

Höh, tapatalk näköjään nieli eilisiä kuvia.

No, tarina jatkukoon.

Olin odotellut vesi kielellä Hamina - Virojoki museotietä, jota olen aiemmin ajellut vain autolla. Tie oli juuri niin kiva kaahata kinnerillä kuin kuvittelinkin vaikka asvaltti ei priimss olekaan, mutkaa ja kumpua joka suuntaan eikä kovin montaa hidasta mäkeä. Pysähtelin ko. välillä Klamilan näkötornilla, josta on hienot näköalat sekä Pyterlahden vanhassa poikakoulussa olevalla kirppiksellä. Tuo koulu on hieno paikka, vaikka rakennukset lähentelee purkukuntoa, jänniä yksityiskohtia vanhoissa taloissa. Toivottavasti joku ne vielä pelastaa.

Virojoelta jatkoin pohjoiseen Taavetin suuntaan. Mäet alkoi kasvaa mutta tie oli hyvässä kunnossa joten Salpalinjamuseolle saavuin hujauksessa. Söin maittavan buffetlounaan ja kiersin museota lähimmät korsut ja taisteluhaudat. Tänne pitää palata paremmalla ajalla ja freesimmillä jaloilla, käikkea jännää nähtävää riittäisi koko päiväksi.

Salpalinjalta Taavettiin oli aika kuuma ja raskas taival. Tie pysyi hyvänä mutta mäkiä riitti. Taavetissa oli tarkoitus pysähtyä linnoitteita katsomassa, mutta kenelläkään ei ole ollut pelisilmää pystyttää sinne kahvilaa tai kioskia. Kahvi ja pulla voitti nähtävyydet tarvehierarkiassa ja linnoitus tuli nähtyä vilahdukselta ohi ajaen :)

Loppumatka Savitaipaleelle kulki sitten pullan voimalla lentäen. Mäkiä edelleen mutta erilaisella profiililla, ylämäet pääsi useimmiten ylös edellisen alamäen vauhdeilla.

Vissiin nyt on joku syyslannoitusaika kun koko kylä tuoksahtaa, myös suihkun jälkeen joten kyse ei ole kinnerikuskin ominaishajusta :)

Majoittuminen Olkkolan Hovin kartanohotelliin, suihku ja muikkupäivällinen. Huomenna pidän huilipäivän.

118km.

Klamilan näkötorni
Klamilan näkötorni
Olkkolan Hovi
Olkkolan Hovi
20220726_133437.JPG
DSC_0023.JPG
20220726_135414.JPG
Pyterlahden vanha poikakoulu
Pyterlahden vanha poikakoulu
Poikakoulun portaikko
Poikakoulun portaikko
Kahden koulun majoitushuoneen yhteinen lämmitysuuni käytävällä
Kahden koulun majoitushuoneen yhteinen lämmitysuuni käytävällä

Markus Heikkilä

Vastaa Viestiin