Kotikaljamaltaan mäskäys haudutuspadalla.
90 minuuttia noin 65°c lämpötilassa tuotti kirkkaamman juoman, kuin aikaisemmilla valmistusmenetelmillä..
Parin päivän päästä pääsee maistelemaan.
Oispa kaljaa
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 6256
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 6256
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
Sanoiko joku, ettei kaljamaltaista irtoa sokereita?
-
- Sisällöntuottaja
- Viestit: 1932
- Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
- Paikkakunta: Nummela, Vihti
- Viesti:
Re: Oispa kaljaa
OG 1,051. Huh! Tuosta tulee aika tuhtia kaljaa... Luokkaa 5,3 til-% eli entisaikojen A-kaljaa
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 6256
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
Täytyy tunnustaa, että kauhoin kirkkaan kaljan pullokäymään ja unohdin siinä vaiheessa ominaispainon mittauksen. Valuttelin sitten mallasmäskin kuivaksi ja siitä valumanesteestä on tuo kuvan mittaus. Värikin on paljon tummempi. Taitaa olla ettei kirkas kalja sisällä yhtä paljon sokeria.
Pitää seuraavassa versiossa huuhdella mäski kuurnassa kuumalla vierteellä, kuten sahdin teossa.
Litran pullo kotikaljaa joka tuosta syntyi oli miellyttävän pehmeän makuista ja pullo menikin kertaistumalla.
Aiemmin kiehuvalla vedellä mäskättynä, mukaan on tullut jotenkin kitkerämpi maku.