Oispa kaljaa

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6256
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Kotikaljamaltaan mäskäys haudutuspadalla.
90 minuuttia noin 65°c lämpötilassa tuotti kirkkaamman juoman, kuin aikaisemmilla valmistusmenetelmillä..
Parin päivän päästä pääsee maistelemaan.

Liitteet
IMG_20230123_171802.jpg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6256
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Sanoiko joku, ettei kaljamaltaista irtoa sokereita?

Liitteet
IMG_20230123_181352.jpg
ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1932
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Vilijami kirjoitti: 23 Tammi 2023, 18:22

Sanoiko joku, ettei kaljamaltaista irtoa sokereita?

OG 1,051. Huh! Tuosta tulee aika tuhtia kaljaa... Luokkaa 5,3 til-% eli entisaikojen A-kaljaa ;-)

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6256
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Täytyy tunnustaa, että kauhoin kirkkaan kaljan pullokäymään ja unohdin siinä vaiheessa ominaispainon mittauksen. Valuttelin sitten mallasmäskin kuivaksi ja siitä valumanesteestä on tuo kuvan mittaus. Värikin on paljon tummempi. Taitaa olla ettei kirkas kalja sisällä yhtä paljon sokeria.
Pitää seuraavassa versiossa huuhdella mäski kuurnassa kuumalla vierteellä, kuten sahdin teossa.

Litran pullo kotikaljaa joka tuosta syntyi oli miellyttävän pehmeän makuista ja pullo menikin kertaistumalla.
Aiemmin kiehuvalla vedellä mäskättynä, mukaan on tullut jotenkin kitkerämpi maku.

Vastaa Viestiin