Heinäladot takaisin

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
Pökö
Viestit: 67
Liittynyt: 24 Touko 2023, 22:45

Heinäladot takaisin

Viesti Kirjoittaja Pökö »

Monesti on pidemmillä reissuilla tullut haikailtua sitä mustavalkoista aikaa, jolloin lentojätkät ja muut kulkurit taivalta paarustaessaan saattoivat väsyn iskiessä kellahtaa heinälatoon yöksi. Olen useammalla reissulla yrittänyt toteuttaa saman, mutta eihän niitä latoja piru vie ole enää pitkin vainioita. Kenenkään pihamarkille tai navettaan ei ainakaan ole luvatta asiaa (jos edes siihen niittylatoonkaan...)

Laavuja löytyy ja laavu.org näyttää niiden sijainnitkin tosi näppärästi, ne on kuitenkin yleensä aika kaukana reitiltä, koska ajelen pääasiassa teitä pitkin ja laavut on tarkoituksella jossain kilometrien polkutaipaleen päässä tieltä. Bussipysäkin katos on monesti toiminut urbaanina laavuna, mutta vähän se väärältä tuntuu. Varsinkin kun aamun työmatkalaiset tulee herättelemään...

Kehittäkääpä joku sellainen seksikäs kickstarter konsepti, missä rakennetaan kevyitä about leikkimökin/ maitolaiturin tasoisia yöpymiskapseleita syrjäisten seututeiden varsille ja saadaan homma jotenkin taloudellisesti kannattavaksi. Supporttaan ainakin 15 eurolla.

Älkääkä nyt mitään tylsää telttaa ja jokamiehenoikeuksia tähän vetäkö :D On mulla erilaisia mukana kulkevia majoitteita, joita tarvittaessa käytän.

Avatar
tm
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5039
Liittynyt: 05 Loka 2007, 03:00
Paikkakunta: Nokia

Re: Heinäladot takaisin

Viesti Kirjoittaja tm »

Siinä onkin aika taikuri, joka tuollaisen systeemin pykää pystyyn taloudellisesti kannattavasti . Aika monta saisi niitä 15 euron yöpyjiä olla, ennen kuin alkaa kannattaa... Ja ilkivaltakin iskee helposti jo ennen ensimmäistäkään yöpyjää...

Avatar
irakas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3850
Liittynyt: 26 Touko 2008, 17:19
Paikkakunta: Vaajakoski

Re: Heinäladot takaisin

Viesti Kirjoittaja irakas »

Yli 60 vuotta sitten tein retken Pohjois-Norjaan kävelemällä ja liftaamalla. Ei ollut vielä silloin nojapyörä tunnettu. Yövyin heinäladoissa, joita silloin oli vielä runsaasti. Mukavaahan oli käpertyä tuoksuviin heiniin, mutta täytyy tunnustaa, että kylmähän siinä tuli, kun kylmä ilma pääsi kulkemaan heinien läpi, ja ei siinä auttanut muuta kun jatkaa matkaa.

Sakari
You were born an original.
Don´t die a copy!
John Mason

http://www.flickr.com/photos/saholm/ ja http://www.flickr.com/photos/15504224@N07/ SH26

Vastaa Viestiin