RRF:n tulevaisuus

Keskustelualue kotimaiselle yhdistystoiminnalle.

Lakkautetaanko yhdistys?

Kyllä

8
100%

Ei

0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 8

Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2655
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 20:47
Paikkakunta: Kaarina

RRF:n tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Premnas »

Hei, eilisen jälkeen aloin miettiä yhdistyksen tulevaisuutta. Selvästi ajat ovat muuttuneet ja kiinnostuksenkohteet - onko enää tarpeeksi kiinnostuneita ylläpitämään yhdistystä? Pitäisikö yhdistys lakkauttaa ja suunnata varat pelkästään foorumin ylläpitoon? Nyt on selkeästi tiukan mietinnän paikka, koska toiminta ei voi pyöriä muutaman ihmisen voimin ja varsinkaan niin ettei saada yhtään vaihtuvuutta. Jos tältä foorumilta löytyy henkilöitä jotka eivät missään nimessä halua yhdistystä lakkautettavan - nyt on teille mahdollisuus nousta esiin ja ottaa ohjat. Muutoin valitettavasti täytyy todeta ettei nykyisellä kokoonpanolla pitkälle pötkitä ainakaan itseni osalta, vaikka eilisessä viestissä kirjoitinkin että ajattelin olla vielä ensi vuoden toiminnassa mukana mutta se ei välttämättä onnistu.

Toivon nyt foorumilaisten aktivoituvan ja kirjoittavan tänne mielipiteensä, nyt kun sen vielä voi sanoa asiaa koskien.

HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.

Avatar
tm
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5036
Liittynyt: 05 Loka 2007, 03:00
Paikkakunta: Nokia

Re: RRF:n tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tm »

Samoilla linjoilla Premnaksen kanssa, RRF:lle ei tunnu olevan enää kysyntää.
Väkisin sitä ei kannata pitää pystyssä, ei ole muuta kuin ylimääräistä harmia ja vaivaa mukana sinnitteleville.

Foorumin serverimaksut voinee hoitaa joku rekisteröityä yhdistystä kevyempikin toimielin?
RRF:n varallisuus voidaan "testamentata" foorumin ylläpitoon, jos niin halutaan.
RRF:n säännöissä lukee näin:
"11. Päätös yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (¾) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa tai tullessa lakkautetuksi kokous valitsee selvitysmiehen yhdistyslain 26.5.1989/503 7 luvun 40 pykälän mukaan, sekä päättää, mihin yhdistyksen jäljellä olevat varat käytetään."

Recumbent Racing Finland ry oli oman aikansa tuotos, ajan jota ei enää ole. Näin ainakin itse asian koen.
Jos jollekin muulle nojapyöräaiheiselle yhdistykselle ilmenee joskus tarvetta, niin se on hyvä perustaa puhtaalta pöydältä, ilman menneisyyden painolastia. Samalla näkee paljonko aktiivista väkeä on lähdössä mukaan toimintaan.

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4806
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: RRF:n tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Nojanalle »

Taitaapa niin tätä , kuin myös muita yhdistyksiä vaalia se sama . Jäseniä on aina vähemmän ja samat toimiat aina vain toimii vuodesta toiseen .
Ideat ja kiinostus lopahtaa , kun uuta verta ei löydy toimintaan .
Itsellä ei tällä hetkellä ole voimavaroja minkään laisiin yhditys toimintoihin . Voimat menee talouden pyörittämiseen ja vaimoni auttamiseen ................. :evil: :evil:
Siksi ilmoitinkin että nyt tää tilanne ja Petri joutu kärsiäksi .
Foorumillakaan ei juuri kiinosta paljon kirjuutaa , katsotaan aikanaan jos aika parantaa tilanteen .
Lukea voi aina täältä kommetteja ja selailla kirjoja , sekä lukea niitä . Odottaa osan palaumista kirjahyllyyn . :mrgreen:

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4666
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
Viesti:

Re: RRF:n tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja janx »

Talvihorroksessa koko foorumi. Sinänsä huono aika kysyä...

Äänestin lakkauttamisen puolesta. Toivottavasti foorumi jatkuu silti. Kaikki toivomani voi järjestää ilman yhdistystäkin, JOS foorumi säilyy linjoilla.

"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org

Jarcco
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2034
Liittynyt: 05 Syys 2006, 17:06
Paikkakunta: Hamina
Viesti:

Re: RRF:n tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Jarcco »

Minusta tärkeintä on että foorumi jatkuu ja kokoontumisia järjestetään edelleen. Jos asiat hoituu ilman yhdistystä, niin hyvä.


Omat pyörät:
Feenix , Jive , Kruiseri , CrankForward-pystäri

Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2655
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 20:47
Paikkakunta: Kaarina

Re: RRF:n tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Premnas »

janx kirjoitti: 30 Joulu 2023, 23:25

Talvihorroksessa koko foorumi. Sinänsä huono aika kysyä...

Äänestin lakkauttamisen puolesta. Toivottavasti foorumi jatkuu silti. Kaikki toivomani voi järjestää ilman yhdistystäkin, JOS foorumi säilyy linjoilla.

Kieltämättä vähän hiljainen aika. Siksi laitoin äänestyksen niin että se on voimassa ilman aikarajaa. Mietin myös olisiko siinä järkeä odottaa vähintään kevääseen tai kesän alkuun ennen kuin mitään isoja päätöksiä tehdään. Tämä asia tuli nyt eteen koska vuosikokousta ei saatu vietyä läpi ja pitää varmaankin järjestää uusi.

Ehdottomasti kannatan itse foorumin säilymistä, vaikka yhdistystä ei enää olisikaan.

HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.

Avatar
tm
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5036
Liittynyt: 05 Loka 2007, 03:00
Paikkakunta: Nokia

Re: RRF:n tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tm »

Itse kyllä veikkaan, ettei kevät ja kesä tuo muutosta asiaan, eli enempää kiinnostuneita. Kuten Nojanalle kirjoitti, niin yhdistystoiminnan kulta-ajat taitaa olla noin yleisestikin taaksejäänyttä aikaa.

Nojapyöräpuolella kysyntää olisi ehkä korkeintaan jollekin yleisluontoisemmalle yhdistykselle, joka ajaisi muutakin kuin kuntoilu- ja urheiluasiaa? Eli nojapyöräilyä esillenostavaa puolestapuhujaa ja äänitorvea, noin yleisellä tasolla? Tuomassa esille nojapyörää vaihtoehtona pystärille ja autolle?

Toki jos medianäkyvyyttä haetaan, niin mukana pitää olla naamansa julkisuuteen haluavia jäseniä, ja ylipäätään halua kuluttaa aikaansa aiheen parissa.

Itse näkisin, että tuollaisella yhdistyksellä ja sen päättävillä tahoilla ei olisi samalla tavalla painetta rajatuntyyppisten tapahtumien järjestämiseen. Sitä voisi hyödyntää kaikkeen nojapyöräilyyn liittyvään toimintaan (mukaanlukien lowridet ym.retket jne), missä ry-statuksesta on hyötyä niin asioiden eteenpäin saamiseksi kuin rahaliikenteessäkin.

Kaikki on toki yhdistyksen toiminnassa mukana olevista ihmisistä kiinni. Sopivan väljät säännöt kun laatii, niin eivät rajoita toimintaa. Riskinä toki että voi mennä riitelyksi siitä, mihin pitäisi keskittyä ja rahaa käyttää...

Omasta mielestäni tuollaiselle yleisyhdistykselle voisi hyvin testamentata RRF:n varat. Voisivat edistää nojapyöräilyä paremmin kuin vain odottamassa foorumikuluihin kulumista.

Meikäläistä kauemmin kuvioissa mukana olleet voivat sitten kertoa varoittavia esimerkkejä "yleisluontoisten" yhdistysten riskeistä... Itse olen vain huhuja kuullut RRF:ää edeltävistä ajoista.

Poris
Viestit: 109
Liittynyt: 03 Maalis 2013, 22:57
Paikkakunta: Loppi

Re: RRF:n tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Poris »

Olen semmosen 40 vuotta luuhannut erilaisissa yhdistyksissä, ja välillä on vilkkaampaa, välillä aktiivisempaa. En tiiä, voiko yhdistystä laittaa virallisesti parkkiin, mutta olen huomannut, että jotain on kaivettu arkistosta ja herätetty henkiin, kuten esim. Kaniininkasvattajat ry, joka perustettiin viime vuosisadan alkupuolella ja hyytyi 40-luvun lopulla sotien jälkeen. Ja herätettiin henkiin tossa reilut 10 vuotta sitten, kun puput.netin pikkutytöt sai painajaisia pupujen syömisestä.
Meidän kyläyhdistystäkin mietittiin melko heti perustamisen jälkeen lakkautettavaksi, kun hallituksessa ei ollut virtaa, mutta seuraava hallitus taas sai toimintaan vipinää.
Eli ajattelisin niin, että ei tarvii valoja sammuttaa ihan täysn, mutta ei toiminnasta tarvii paineitakaan kenenkään ottaa. Jos ei jakseta järjestää, niin ei järjestetä, mutta raamit ja osaaminen on olemassa, jos joku porukka innostuu. Saattaa mennä joku vuosi hiljaisella, mutta ei se ole vaarallista. Jos huomataan jonkun porukan innostuvan jostain, voi antaa vinkin, että meillä olis tässä tämmönen yhdistys, hallituspaikat vapaana toimintaa varten. Ei tarvi ruveta pykäämään raameja siinä vaiheessa, kun on intoa tehdä tulosta.

Yhdistystoiminta voi ihan hyvin ja sillä menee lujaa ja valtio, kunnat ja EU jakaa yhdistysten jutuille rahaa jne. Itte olen viime vuosina istunut 4 yhdistyksen hallituksessa ja jäsenyyksiä on muissa saman verran. Nyt olen himmaillut kun välillä tuntui siltä, että kaikki aika menee "yleiseen hyvään". Enää 2 hallituspaikkaa…

Tässä harrastuksessa vois jotkut torikokoontumiset olla ihan hyvä toimintamuoto; mobilisteillakin on kokoontumisajoja ja sit ajellaan yhdessä jonnekin syömään… Alku pienesti ja kattotaan, missä ottaa tuulta? Ja torit sikäli, että siellä on ehkä muitakin. Jotain banderolleja kehiin? Semmosta helppoa näkyvyyttä. Itte kuvittelisin, että kevytkulkuneuvoilla alkais olla taas vähän nostetta, mutta en ole nähnyt mitään myyntilukuja, kun ei niitä varmaan kauheasti kerrota. Pyörävalmistajat ketovat jotain, jos tilausjonot ovat pitkiä.

Vastaa Viestiin