Paluu

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
Avatar
irakas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3851
Liittynyt: 26 Touko 2008, 17:19
Paikkakunta: Vaajakoski

Paluu

Viesti Kirjoittaja irakas »

Tervehdys pitkästä aikaa!

Olen ollut tosi pahasti sairaana sisäilmaongelman vuoksi. Saastunutta sisäilmaa on todettu lähinnä asuntoni kylppärissä, josta sitä on levinnyt ympäri huoneiston. Myrkyllinen sisäilma vaikutti niin kokonaisvaltaisesti aivoihini, että ne lakkasivat kunnolla toimimasta. Kutsuin ilmiötä aivosumuksi, joka teki pään hyvin raskaan tuntuiseksi enkä voinut tehdä juuri mitään.

Ongelman ratkaisijaksi tuli vasemman jalan ukkovarpaan viereinen pikkuvarvas, joka oli aikojen vieriessä muuntunut nk. vasaravarpaaksi. Leikkausta varten olin kauan pitkässä jonossa paikalliseen keskussairaala Novaan. Vihjeiden opastamana soitin usein tilanteesta Novaan, ja viimein leikkausaika järjestyi 2.5.2014.

Ja sitten tapahtui ihme.

Jo toisena päivänä leikkauksesta aivosumua tuntui olevan selvästi vähemmän, ajattelu rupesi taas sujumaan ja eläminen helpottumaan.

Leikkaus onnistui hyvin käyttäen selkäydinpuudutusta. Vasaravarvas oikaistiin, ja kipsiä ei käytetty vaan sen sijasta työnnettiin n. 80 mm pitkä nuppipäinen neula varpaan päästä sisään pitämään varvas suorana paranemisen ajaksi. Tavoitteena on ottaa nuppineula pois Novassa tiistaina 18.6.

Leikkauksen jälkeen vietin Novan vuodeosastolla erinomaisessa hoidossa viikon. Kovan etsinnän jälkeen löytyi vuodepaikka Keuruun terveyskeskuksen vuodeosastolta, jossa odottelin pääsyä tänne, missä nyt olen nimittäin Asunto Oy Telkäntie 2:ssa. Tämä on ikääntyneiden tietynlainen vanhainkoti, jonka toimintoja hoitaa Attendo, ja jossa tuntuu olevan asioiden hoidon kannalta moni asia kohdallaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen.

SH26 odottaa Vaajakoskentie 123:n porrashuoneessa kärsivällisesti isäntänsä kuntoutumista.

Sakari
You were born an original.
Don´t die a copy!
John Mason

http://www.flickr.com/photos/saholm/ ja http://www.flickr.com/photos/15504224@N07/ SH26

Avatar
tm
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5055
Liittynyt: 05 Loka 2007, 03:00
Paikkakunta: Nokia

Re: Paluu

Viesti Kirjoittaja tm »

Mukavaa lukea positiivisia uutisia, tervetuloa takaisin!
Onneksi sisäilmaongelma huomattiin, ja pääsit muuttamaan parempaan asuinpaikkaan.
Pikaista kuntoutumista toivotellen, että pääset jälleen SH26:n puikkoihin :) .

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13851
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Paluu

Viesti Kirjoittaja jori »

Upeaa, Sakari. :D

Nopeastipa rupesi paranemaan sisäilmamyrkytys. Ja nopeasti äkkäsit, mistä oli kysymys.
Hienoa kuulla, että nyt on homma kunnossa.
Tervetuloa takaisin. :D

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Vastaa Viestiin