Suurta hämmästystä aiheuttaa muka erilaisten Thulen telineiden hintaerot. Kun nyky kulkineessa ei ole koukkua, niin pyörän kuskaus vaikeaa. No, Tori auki ja ihmettelemään. Olihan siellä vaikka ja mitä.
Sitten Motonetin sivuilta nuuskimaan uusien hintoja. Esim. malli Fastride maksaa 230 euroa, Outride 50 euroa. Periaate sama, etuhaarukasta fillari kiinni.
Mistä näin älyttömät hintaerot tulee? Mikä ominaisuus multa jää nyt huomaamatta, josta pitäisi maksaa 180 euroa lisää? Toisessa on joku systeemi optimaalista kiinnitystä varten, mutta eikös tuo pikalinkullinen normi vipu aja saman asian, kun tolkun kanssa kiinnittelee?
Linkkejä kaivamatta voisin arvata, että maksimikuormitus.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut) CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
Netistä löytyvän tiedon perusteella kantokyvyssä yhden kilon ero. Outride 17 kg ja Fastride 18 kg.
Kallis kilo .
Eli ei tarvi sähköavustettua nojakkia edes kuvitella laittavansa kumpaankaan.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut) CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
Juu ei. Toisaalta jos ylipäätään olis sähkölaite, niin en mä sitä auton katolle edes saisi . Ainakin kun kokeilee rouvan sähköpyörää, on se niin jumalaton möykky nostella.
Peugeot Partner oli kätevä pyöräkuljetuksiin. Kun toisen apukuskin penkin kaatoi matalaksi ja irrotti pressuväliseinän, onnistui auton sisällä kuljettamaan kahta nojapyörää. Auto tuli kuitenkin vaihdettua ja nyt on joutunut mietiskelemään että kuinka niitä pyöriä kuljettaisi. Peräkoukkuun asennettavassa telineessä menee väkisin vähän laittomaksi, mutta silti sellainen kiinnostaisi. Nyt on mietinnässä myös kattoteline, mut hitto että on hankalaa kun ei ole koskaan aiemmin käyttänyt sellaisia.
Kellään ei taida olla kokemusta peräkoukkuun asennettavasta telineestä, jossa saisi vaikkapa kahta Nazcaa kuljetettua? Asuntoauton perässä oli kätevän näköinen teline, kun siinä oli kourut, eli renkaat saa mihin kohtaan vain, eli keskittäminen on helppoa. Se teline on siis takaseinässä kiinni. En ole onnistunut löytämään vastaavaa peräkoukkuun kiinnitettävää (vielä).
.
Atomin vastaanottaessa tai luovuttaessa elektroneja atomista tulee ioni. Elektroneja luovuttaneesta atomista tulee positiivisesti varautunut ioni, kationi. Elektroneja vastaanottaneesta atomista tulee negatiivisesti varautunut ioni, anioni.
Miks siinä Nazcan kuskaamisessa koukkutelineessä menee laitttomaksi? Ylitys sivuilta? Sitähän saa jonkun verran olla.
Mulla on tommonen linkin mukainen teline, jossa menee kaksi sähköpolkupyörää hyvin. Siinä on semmoiset kourut, mutta ei koko matkaa. Teline menee kasaan ja mahtuu peräkonttiin. On yllättävän kätevä käyttää. Kaksi sähkäriä menee kivasti, on hyvin tilaa molemmille.
Joskus kuskasin nojakkia ilman eturengasta katolla, kiinnitys etuhaarukasta. Oli yllättävän helppoa sekin. Toki oli helppoa, kun yletin nostamaan sen auton katolle (olen 183 cm), lyhyemmälle ihmiselle voi olla haastetta. Mutta siinä kattoteline versiossa kantavuus alle 20 kg, tossa linkin telineessä 60 kg.
Mulla on kok3musta 2x nojapyörän kuskaamisesta vetokoukkuteleneessä. Itsetehdyssä sellaisessa luonnollisesti. koukkuputkien vaakaosuudet, siis ne minkä päälle fillarit laitetaan killumaan, on teleskooppiset kuljetustarpeen mukaan säädettävät.
Telineen runko on hu8mattavasti tukevampaa tekoa kuin se perusmallisen kaupallisen runko ja taitane 3kpl normaaleja pyöriä tai 2kpl nojakkeja mahtua samaan. Laillisuus on toki mitä on, mutta mielestäni löytyy niitä isompiakin liikenneriskejä.
Hiekkateillä vähän kehno kun kerää tomua ja pahimmillaan pyörät on oikein kunnon hkekkapuhalluksessa siellä renkaiden takana. Yhdet hiilikuituvanteen lakkaukset onnistunutkin siinä pilaamaamaan.
Kattoteline olisi pyörän siisteyden kannalta parempi, mutta käsittelyn ja polttoaineystävällisyyden suhteen taas kehno.
Viimeksi muokannut Härski, 14 Tammi 2025, 22:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Mutta miten kun se tarve tulee sunnuntaina, juhlapyhinä tai klo 22 jälkeen?
Tein oman rosterikärryn 26 vuotta sitten. Maksoi 1500 markkaa. Ei siinä vuotta kohti iso kustannus ole ja kärry on aina saatavilla.
Ainaskin meillä ainoo järkevä vuokrata . Parkipaikalla ei tilaa peräkärryille , kun ei kaikille asukkailekkaan . Monesti nyky taloissa ei rakenneta koko pysäköinti ruutuakaan . Silloin auto jossain kaukana , tai se vuokrataan . Maalla nää asiat helpompaa .
Juu meillä maalla on toki helppoa, ja kärryjä löytyykin pihapiiristä muutama. Mutta esimerkiksi jos pyörä pitää saada Turun satamaan, kärry ei ole vaihtoehto. Jo pelkän auton parkkeeraus maksoi 100 e/viikko, en tiedä minne saisi auton ja kärryn parkkiin ja mitä se sitten maksaisi.
Voi hyvin olla ettei tällä autolla joudu kuskaamaan pyöriä kovin paljoa ja niihin vähäisiin toimii se kärrykin. Mutta en nyt silti vielä ole luovuttanut tämän suhteen. Pitääpä koittaa siis selvittää, paljonko pyörä saa tulla yli auton leveydestä. Auton leveys siis 188 cm (207 cm peileistä laskettuna). Ja sitten tutustua tuohon motonetin sivuilla olleeseen telineeseen. Kattoteline houkuttelisi sillä, että autolle on kattokuormaa merkattu 80 kiloa, kun taas vetokoukkutelineissä en ole löytänyt yli 60 kilon kantavuutta. Katolle nosto ei luultavasti ole ongelma, kun ei tarvitse yksin nostaa ja auto on matala (150 cm).
Kattoteline houkuttaa osaltaan siksikin, että sittenpä sinne voisi kiinnittää tarvittaessa anopinkuljetusboksinkin.
.
Atomin vastaanottaessa tai luovuttaessa elektroneja atomista tulee ioni. Elektroneja luovuttaneesta atomista tulee positiivisesti varautunut ioni, kationi. Elektroneja vastaanottaneesta atomista tulee negatiivisesti varautunut ioni, anioni.
Jos telineessä on kaksi Nazcaa, niin 60 kiloa varmaan riittää, luulen. Sähköpyörän akut voi ottaa kuljetuksen ajaksi pois, säästää muutaman kilon. Toki märällä kelillä kannattaa sitten pyörän puolelta jotenkin suojata kontaktipinnat, tai jättää akut paikoilleen ja varmistaa niiden kiinni pysyminen.