Re: Haudutuspata/multicooker
Aromivahvenne tuokin.
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikk ... odit/e635/
Täältä löydät kaiken tiedon nojapyöristä, kinnereistä ja velomobiileista sekä nojapyöräilytapahtumista.
https://nojapyorafoorumi.fi/
Aromivahvenne tuokin.
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikk ... odit/e635/
Keksin oivan tavan saada polttoainerisottoon lisää makua. Teen aika usein höyrytettyjä pakastevihanneksia (parsakaali, porkkana, maissi tms.) ja jonkun makkaran tai nakin nakkaan pakasteesta pönttöön. Pohjalle 4 desiä vettä.
Tästä höyrytyksen vedestä teinkin tällä kertaa risoton pohjan. Oli lisämakua, vaikka laitoin kanaliemijauhetta vain yhden lusikan. ![]()
Minulta ei onnistuisi. Parsakaalinkeitinveden juon aina itse ensimmäisenä. Sehän on ihan parasta sellaisenaan. Voi tietysti toimia risottoonkin... jos jää. ![]()
Kun ei meinaa muuten tulla tarpeeksi mikromuoveja, niin aattelin kokeilla sous vide menetelmää. Lämmitin veden 85 asteiseksi, possun ulkofile kyytiin ja sitten lieden lämpimänäpitotoiminto päälle. Veden lämpö laski aluksi 72 asteeseen ja on vähitellen noussut 5 tunnin aikana 79 asteeseen. Jos vielä pari tuntia pitäis ja pikajäähdyttäis kylmässä vedessä. Yöksi jääkaappiin ja huomenna paistaa pintoihin värin. Saa nähdä onko hyvä. En oo ikinä maistanut sous vide lihaa.
Onko tämmösessä hellassa veden lämpötilan hallinnassa oikein takaisinkytkentä? Eli lämpöanturi kertoo hellalle kuuluuko lisätä vaiko vähentää tehoja.
Täällä maalla kun lähinnä tulella ruokaa lämmitellään, niin kummajaisia mokomat systeemit. ![]()
Varmaan rosvopaistissa on samanmoinen haudutusprosessi.
En tiedä miten lämpimänäpito toimii -kiinnostais itseänikin- , mutta aika hyvin se piti lämmön. Pitäis kokeilla muillakin aloituslämmöillä.
Lopputulema sous vide possusta oli luvatun kaltainen, kostea ja mehevä. Ainoa vika vaan etten tykkää sellaisesta sianlihasta. Uunissa pikkulämmöllä rutikuivaksi paistettu on parasta. No tuli tämäkin syötyä, kun leikkasi ohuiksi siivuiksi ja paistoi pannulla (poron)käristyshenkeen.
Juu, sous vide ja pinnat pannulla sopii parhaiten naudalle. Sialle sopii paremmin slow cook uunissa. Ihmettelinkin, miksi valitsit ensimmäiseksi suvide kokeiluksi sikaa.
Hinta määritti sopivuuden.
Ilmafriteerattu lettu- tai pannarisuihkale. Syö hillon tai sokerin kanssa. 180 ast. ja 12 min.
Sent from my FP5 using Tapatalk
Vilijami kirjoitti: ↑05 Joulu 2024, 19:216 tuntia myöhemmin muusi maistuu makealta ja on löysentynyt. Mitä vaikeaa tässä oikein on? Kuulee puhuttavan, että saa nähdä onnistuuko tänä jouluna? Puolileikillään (ja vasemmalla kädellä
) ryhdyin tähän tieteelliseen testiin ja jo eka kerralla onnistui kyllä hyvin!
No niin, nyt tein tätä imellettyä perunalaatikkoa isomman erän. Ei mahtunut enään pikkuhaudutuspataan, joten imellytin uunissa kattilassa yön yli 61-64 asteessa. Aamulla reunoille oli kertynyt kirkasta nestettä (sokeria?), mutta ei niin paljon kuin oletin. Epäilys heräsi, onkohan prosessi onnistunut yhtä hyvin kuin vuosi sitten. Sekoitus kauhalla ja syvemmällä oli kiinteämpää vaaleampaa muusia, maku oli hennosti makea. Onko tästä nyt ymmärrettävä, että muusia pitää sekoittaa välillä, jos eräkoko on suuri?
Jaahas. Saattoipa olla mittarivirhettä pelissä. Kalibrointitesti. Vesi kiehuu ja viisarimittari +98 ja digitaali +106. Huoh..... ![]()
Ainakin mun perunalaatikko-ohjeen mukaan jauhoja kuuluu lisätä ja sekoittaa ...hmm..jossain vaiheessa kesken prosessin.
Itsellä on tuottanut tosiaan perunan imellyttäminen enemmän tuskaa kuin maltaiden mäskäys. Liekö peruna sitten herkempi lämpötilalle.
Toki mäskätessä mulla ollut isommat vesimassat joiden lämpötilan vaihtelu on varsin rauhallista.
Sulla taitaa dikimittarin anturi olla päin kattilan pohjaa, niin se saattaa auiheuttaa yli 100c lämpöjä mittaukseen. ![]()
Viisarimittari on pudotettu kahvipannun kaatonokkaan ja digimittari nojaa samaan nokkaan mutta toisesta suunnasta. Mittarien nokat millin päässä toisistaan.
Jäähdytin mittareita +5 jääkaapissa tunnin. Viisarimittari näytti +5 ja digi +21. Digi vaan on huono/rikki
Puikulalaatikoista tuli huippuhyviä uunituksen jälkeen ja olihan siinä haluttu makeus tullut esiin. Taas hätäilin.
Näiden laatikoiden kasvismassat tulee hyvin pöntöllä. Voi tehdä isompiakin eriä, kun valmistusaika on niin nopea. ![]()
Taloudessa sanoivat, että haluaa bataattilaatikkoa. Sanoin, että voin tehdä massan, niin sitten minäkin voin syödä sitä.
Pönttöön voi soveltaa myös näitä yhden padan reseptejä.
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/arki/ ... uoan-ruoat
Harrilla on kirjakin. On vaan aika pasta- ja riisivoittoista, kun ei voi avokattilassa hyödyntää painekeittoa.
Muiden raaka-aineiden vaihtoehtoihin pääsee käsiksi etsimällä esim. ketogeenisiä reseptejä.
"Keto Instant Pot Cookbook" (en viitsi ladata tänne, kun yli 10 megaa)
https://www.scribd.com/document/7235993 ... t-Cookbook
HUOM: Ketoresepteissä usein käytetty erytroli (erytrytol, E968) on todettut tutkimuksissa haitalliseksi ihmiselle, joten en suosittele käyttöä.