Sivu 27/30

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 12:17
Kirjoittaja PW

Kyllä mie köydän kasviksista makuja ja nimenomaan hyviä - mausteilla hoidetaan loput. Lihahan nyt ei maistu millekään jos ei mausta, suolaa nyt vähintään.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 12:25
Kirjoittaja Vilijami
janx kirjoitti:

Minun lempiruoka taitaa olla tällä hetkellä Vöner tomaattikastikkeella ja riisillä.

Vöner ainesosat: vehnäproteiini, vesi, rapsiöljy, mausteet, hiivauute, suola, karamellijauhe, auringonkukkalesitiini, savuaromi, aromi, happamuudensäätöaine: E327, E262.
Sisältää myös: valkosipulia, sipulia, paprikaa, timjamia.

Hiivauute ja epämääräinen aromi ovat just tuota jumalten mannaa, Natriumglutamaattia. :wink:

"Eviran mukaan niin aromivahventeiden kuin hiivauutteenkin glutamaatit ja glutamiinihappo ovat kemiallisesti täysin samoja aineita."


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 12:31
Kirjoittaja Vilijami
PW kirjoitti:

Lihahan nyt ei maistu millekään

Ei niin, ei arominvahvennekaan itsessään miltään maistu. Ne vaan saa muut raaka-aineet maistumaan taivaallisen hyviltä.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 12:43
Kirjoittaja Vilijami
PW kirjoitti:

Kyllä mie köydän kasviksista makuja ja nimenomaan hyviä - mausteilla hoidetaan loput.

Ei muuta ku best of the best kasvisreseptiä tulemaan!


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 15:05
Kirjoittaja janx
janx kirjoitti:

... Laitan juuri parhaillaan taas tupla-annoksen tuota kastiketta tulemaan. http://www.janx.info/fi/posts/reseptit/tomaattikastike/

Pitäisi tehdä ainakin nelinkertainen annos kerralla, kun tuossa on noin tunnin homma joka tapauksessa. Yksi annos menee pelkästään uunipellin kokoisen pizzan päälle. Ei ole ollut paluuta tomaattipyreeseen. Toisen annoksen tässä tapauksessa kippasin kiehuvalla vedellä huuhdeltuun Dolmio-tomaattikastikepurkkiin myöhempää käyttöä varten.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 15:50
Kirjoittaja Vilijami

-Minun mielestäni- tomaattikastiketta pitää hauduttaa kolmesta tunnista ylöspäin. Silloin siinä maut vasta tiivistyy riittävän intensiiviseksi. Toissapäivänä tein härkäpapu-tomaattikastiketta. Klo 10 laitoin kiehumaan ja söin klo 16.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 20:05
Kirjoittaja janx
Vilijami kirjoitti:

-Minun mielestäni- tomaattikastiketta pitää hauduttaa kolmesta tunnista ylöspäin. Silloin siinä maut vasta tiivistyy riittävän intensiiviseksi. Toissapäivänä tein härkäpapu-tomaattikastiketta. Klo 10 laitoin kiehumaan ja söin klo 16.

Mä luotan tässä ammattikokkiin. https://www.foodie.fi/recipe/1081ab852c ... 9b128d92b5


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 21:56
Kirjoittaja jori
janx kirjoitti:
Vilijami kirjoitti:

-Minun mielestäni- tomaattikastiketta pitää hauduttaa kolmesta tunnista ylöspäin. Silloin siinä maut vasta tiivistyy riittävän intensiiviseksi. Toissapäivänä tein härkäpapu-tomaattikastiketta. Klo 10 laitoin kiehumaan ja söin klo 16.

Mä luotan tässä ammattikokkiin. https://www.foodie.fi/recipe/1081ab852c ... 9b128d92b5

Ei tuo ole ihan noin yksioikoista. Ei se ammattikokkikaan voi tehdä kaikkein herkullisinta reseptiään naistenlehden sivulle. Jos ohjeessa lukee "hauduta yli kolme tuntia", ei sitä kukaan tee ohjeen mukaan. Reseptit ovat kompromisseja ja rajoite-ehtoja voi olla vaikka minkälaisia.

Perinteiset pizzakastikkeet ovat olleet äärimmäisen pitkään keiteltäviä. Tomaatissa on myös sellaista harvinaista antioksidanttia kuin lykopeeni, jota muodostuu sitä enemmän, mitä pidempään keitetään. Siksi keitetään mieluummin pidempään, jos vain voidaan. Sellainenkin kannattaa muistaa, että säilyketomaatit ovat jo keitettyjä. Purkkisäilykkeet vieläpä ylipaineessa 120 asteen lämmössä. :)


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 22:09
Kirjoittaja janx

Mä välillä oikaisen ja teen tuon reilussa vartissa. Ihan hyvää se on niinkin, mutta ainakin kuvittelen sen olevan parempaa tunnin keittelyn jälkeen. Pitäisi tehdä sokkotesti. Muttin Polpa tomattimurskaa käytän.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 22:59
Kirjoittaja janx

Tämä ei kyllä auennut edes ajan kanssa, mutta sopii aiheeseen. :lol:

Kuva


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Huhti 2020, 23:10
Kirjoittaja samuel
janx kirjoitti:

Tämä ei kyllä auennut edes ajan kanssa, mutta sopii aiheeseen. :lol:

Kuva

vain ajan -> vainajan


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 07 Kesä 2020, 15:06
Kirjoittaja Vilijami

Oon testaillut aamupuuroja, mitkä pitäs nälkää. Maitoon keitettynä asia ratkeais suht helposti, mutta kun se naudan proteiini ja rasva ei tahdo sulaa enään ja närästää pitkään. Kaurapuuro veteenkin keitettynä närästää.

Paras puuro tähän mennessä on 4dl vettä, 1/2 dl puuroriisiä, 1/2 dl punaisia linssejä, vähän rasvaa ja suolaa. Keitetään 30-60 minuuttia. Uusi mieto maku, ei oikein muistuta mitään ruokaa, mutta mielestäni hyvää ja pitää nälkää. Täydelliseen kasviproteiiniin pitää yhdistää palkokasveja ja viljaa, se toteutuu tässä puurossa.

Samasta puurosta jatkokehitin pihvejä/lättyjä, jäähtyneeseen puuroon pari kananmunaa, iso kourallinen porkkanaraastetta, ruokalusikka perunajauhoja ja ruokalusikka vehnäjauhoja. Sitten paistetaan lättypannulla. Hyviä oli.

Puntari hipoo jo 90kg rajaa. 15 vuotiaana painoin saman verran. Vuoden 2019 korkein lukema oli 116kg.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 16 Heinä 2020, 11:22
Kirjoittaja Vilijami

Boltsi, nyhtökaura ja härkis innostivat kokeilemaan saisinko itse tehtyä saman henkisen kasvispullan. Niiden reseptit tuntuvat olevan suuria salaisuuksia.

Tuote ei ole vielä valmis, mutta laitan jo tähän reseptiä (lähinnä) itselleni muistiin.

150g härkäpapuja idätettynä ja keitettynä (kuivattuja)
150g kaurahiutaleita
1/2dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
1/2dl chian siemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1-2tl suolaa (herbamarea)
1rkl siirappia
50g rasvaa (mitä vaan haluaa)
1 pussi kuivahiivaa
Härkäpapujen keitinlientä, niin että taikina on paksumpaa kuin puuro, mutta löysempää kuin sämpylätaikina.

Nyt odottelen taikinan kohoamista ja kerron tuliko lopputuloksesta hyvä. Taikina maistuu kyllä hyvältä.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 16 Heinä 2020, 12:14
Kirjoittaja Vilijami

Pannulla paistettuna "jauhelihaksi" maku oli ainakin todella mieleinen. Kestää vertailun nyhtökauraan.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 16 Heinä 2020, 15:39
Kirjoittaja Vilijami

Pidin pyöryköitä kiertilma 200°c 25min, 125°c 25min ja lopuksi uuni pois päältä. Pyörykät sai jäähtyä pari tuntia uunin jälkilämmössä. Pyörykät lätsähti pihveiksi, mutta aivan jees maku. Ens kerralla lisään joukkoon vielä kaljamallasta, että makuprofiiliin saa hieman synkkyyttä. Joku savuinen tai tervainen maku vielä sopisi hyvin lisäksi.
Kyllä nämäkin esim. pakastealtaan valmisfalafelit voittaa mennentullen.