Re: Kasvisruokavalio
Osaatko noista aineksista laskea lopputuotteen proteiinipitoisuutta. Boltseissa se muistaakseni jää aika kauas lihasta, mutta härkiksessä ja nyhtökaurassa samaa luokkaa.
Täältä löydät kaiken tiedon nojapyöristä, kinnereistä ja velomobiileista sekä nojapyöräilytapahtumista.
https://nojapyorafoorumi.fi/
Osaatko noista aineksista laskea lopputuotteen proteiinipitoisuutta. Boltseissa se muistaakseni jää aika kauas lihasta, mutta härkiksessä ja nyhtökaurassa samaa luokkaa.
jviirret kirjoitti:Osaatko noista aineksista laskea lopputuotteen proteiinipitoisuutta. Boltseissa se muistaakseni jää aika kauas lihasta, mutta härkiksessä ja nyhtökaurassa samaa luokkaa.
Hyvä kysymys, koitanpa laskea!
Härkis originalissa proteiinia 16%, Härkispyörykässä 11% , Boltsissa 8% ja nyhtökaurapyörykässä 25%, mutta siihen on lisätty ekstraproteiinia rehellisten aineiden lisäksi. Jauhelihassa on laadusta riippuen noin 18%.
Yritin mahdollisimman tarkasti laskea oman reseptini, johon sain 15%.
Vaimo maistoi kasvispyörykkääni epäillen (suhtautuu aina varauksella kokeilevaan keittiööni ), mutta sitten totesi: "Tämähän on paremman makuinen kuin Boltsi!"
No jokos sulle Viljami on selvinnyt miten joku voi ryhtyä kasvissyöjäksi
jooseha kirjoitti:No jokos sulle Viljami on selvinnyt miten joku voi ryhtyä kasvissyöjäksi
No alkaa se pikkuhiljaa valkenemaan. Ainakin omalta kohdaltani kun on melkein pakko
janx kirjoitti:Esim. tänään tehdään gluteenittomia vohveleita.
Tuossa vohvelirautaa puhdistaessa tuli mieleen, että mitkäs on lempireseptinne? Helpoimmillaan tulee laitettua puolet nestettä ja puolet kikhernejauhoa, hyviä ja rapsakoita vohveleita tulee kunhan muistaa laittaa reilusti voita rautaan. Ilman rasvaa jäävät kiinni teflonpintaankin
Pentti M Reku kirjoitti:janx kirjoitti:Esim. tänään tehdään gluteenittomia vohveleita.
Tuossa vohvelirautaa puhdistaessa tuli mieleen, että mitkäs on lempireseptinne? Helpoimmillaan tulee laitettua puolet nestettä ja puolet kikhernejauhoa, hyviä ja rapsakoita vohveleita tulee kunhan muistaa laittaa reilusti voita rautaan. Ilman rasvaa jäävät kiinni teflonpintaankin
En mä tiedä reseptistä. Se on hallinta on ulkoistettu. Kaikki on mennyt mitä on paistettu.
Viettääkö kukaan lihatonta lokakuuta?
Itse aloitin vegaanilla kuohuviini-tillisipsi päivällisellä
Vegemunakas syntyy kuulemma kikhernejauhosta. Siispä testaamaan-->
1dl kikhernejauhoa
1,25 dl vettä
2-3 tl soijakastiketta
Ripaus sokeria
Ripaus sitruunamehua tai sitruunapippuria
Paistetaan lättypannulla
Ei se kyllä yhtään kananmunalle maistu, mutta ei haittaa, kun tulee todella hyvän makuisia suolaisia lättyjä!
Ostin -vahvasti epäillen- lähikaupan 50% alennuksesta jouluvönerin. Paistoin sen ja maistoin. Epäilykseni oli väärä, tuohan oli aivan h*lvetin hyvää, jos vertaa esimerkiksi teolliseen pizza(kinkku?)suikaleeseen tai pakastealtaan kebappiin.
Vilijami kirjoitti:Ostin -vahvasti epäillen- lähikaupan 50% alennuksesta jouluvönerin.
Epäilen vahvasti, että se ei taida sopia näihin nykyaikaisiin gluteenittomiin dieetteihin.
ajarmala kirjoitti:Vilijami kirjoitti:Ostin -vahvasti epäillen- lähikaupan 50% alennuksesta jouluvönerin.
Epäilen vahvasti, että se ei taida sopia näihin nykyaikaisiin gluteenittomiin dieetteihin.
No ei varmasti, kun on pelkästä gluteiinista ja mausteista tehty
Vilijami kirjoitti: ↑04 Joulu 2020, 10:28Vegemunakas syntyy kuulemma kikhernejauhosta. Siispä testaamaan-->
1dl kikhernejauhoa
1,25 dl vettä
2-3 tl soijakastiketta
Ripaus sokeria
Ripaus sitruunamehua tai sitruunapippuria
Paistetaan lättypannullaEi se kyllä yhtään kananmunalle maistu, mutta ei haittaa, kun tulee todella hyvän makuisia suolaisia lättyjä!
Kokeilin. Hyvin täyttävää ja nopeasti valmista, maku hiukka erikoinen mutta ei huono . Mulla ei ollut sitruunaa mutta laitoin sokeria n. 1 tl 1,5- kertaiseen annokseen.
Mielestäni maku paranee pienellä hapolla. Etikkaa voi kokeilla, jos ei oo sitruunamehua.
Myös loraus (oliivi)öljyä syventää makua.
Nyt sain hiottua mieleiseksi lihattoman papusoosin nachojen kans syötäväksi.
Härkäpapuja idätettynä 175g
Tölkki chilitomaattimurskaa
Kaksi sipulia
Kolme valkosipulinkynttä
Suolaa
Pippuria
Yrttejä
Oliiviöljyä
Chilikastiketta
Balsamicoa hapoksi
Härkäpapujen keitinlientä että tarpeen mukaan
Eka keitetään härkäpavut kypsiksi.
Liemi talteen ja muut aineet sekaan.
Haudutetaan pari tuntia
Lopuksi sekaan nyrkillinen maapähkinävoita.